– fordi tiden kræver et MODSPIL

14. Nov 2009

Ubuntu-uddeling i Bruuns Galleri

 
Ubuntu Live! i Bruuns Galleri, Århus

Vi var i dag nogle stykker, der markerede udgivelsen af den nyeste udgave af Ubuntu ved at uddele CD'er og informationsfoldere om Ubuntu i Bruuns Galleri i centrum af Århus.

Som man ser på billederne, var det med mulighed for demo på store og små computere, der alle var udstyret med trådløst netværk og en passende variant af Ubuntu.

Uddelingen foregik 11-16, men jeg kunne først selv være der fra klokken 13 (plus-minus).

Jeg har ikke noget godt bud på, hvor mange CD'er og foldere, der blev delt ud, men umiddelbart fik jeg indtryk af en stor succes: Der var rigtig mange mennesker, der gerne ville høre mere om det fri og gratis alternativ til Windows, når de faktisk kunne se og prøve det.

Folk kom også med gode og præcise spørgsmål, blandt andet om, hvorfor det er næsten umuligt at købe en computer uden Windows, når nu der faktisk findes mange gode alternativer. Mange var også glade for at høre, hvor let det er at installere nye programmer, og hvor let det faktisk er at få gratis hjælp/support, hvis man skulle køre fast.

Med andre ord en god dag, med masser af gode vibrationer og inputs fra publikum. Efter uddelingen blev udgivelsen fejret under mere private former i PROSAs lokaler i Møllegade - hvilket jeg desværre ikke selv kunne deltage i, da jeg skulle hjem til familien.

Men alt i alt et godt initiativ fra Dansk Ubuntu-forening - et initiativ, som sagtens kunne følges op af lignende uddelinger ved fremtidige markeringer af nye versioner o.l.

Update: Mange flere billeder fra dagen

Ubuntu Live! i Bruuns Galleri, Århus

Ubuntu Live! i Bruuns Galleri, Århus

Kommentarer: