– fordi tiden kræver et MODSPIL

10. Feb 2013

Kryptoparty mandag den 18. februar kl. 16-18 på Aarhus Hovedbibliotek

 

Undertegnede arrangerer i samarbejde med Open Space Aarhus (OSAA) og Aarhus Folkelab et cryptoparty på Aarhus Hovedbibliotek mandag den 18. februar kl. 16-18.

Begivenheden er også annonceret her: http://folkelab.dk/archives/552

Cryptoparty er en workshop, hvor du lærer at beskytte dit privatliv på nettet. Vi lærer at surfe anonymt, kryptere al kommunikation til og fra computeren og ser på, hvordan man kan foretage anonyme betalinger. Hvordan kan du gemme dig på nettet, så ingen kan se, hvem du er og hvilke hjemmesider, du besøger – og hvad skal du passe på for ikke alligevel at komme til at afsløre dig selv? Arrangementet består af to korte foredrag efterfulgt af en workshop, hvor man kan få hjælp og anvisninger til at installere den nødvendige software (tag gerne en bærbar med).

Kryptoteknologi kan være væsentlig for aktivister, der frygter at komme i PETs søgelys og gerne vil forsvare deres kommunikation mod den eventualitet. Alle andre kan bruge den til at gardere sig mod uønsket overvågning, almindelig uforsigtighed og "smuttere". Noget af den teknologi, der gennemgås til workshoppen, er faktisk blevet brugt af bloggere og journalister i lande som Iran og Egypten til at undgå fængsel og tortur.

Hvad er cryptoparty?
Cryptoparty er en græsrodsbevægelse, der ønsker at udbrede kendskabet til den praktiske anvendelse af stærk kryptering. Bevægelsen blev grundlagt i august 2012, og udgår af bevægelsen for borgerrettigheder og privatliv på nettet, dvs. nogle af de samme kredse, som stod bag modstanden mod den nu kuldsejlede handelstraktat ACTA.

I Danmark har der været holdt CryptoParty hos PROSA samt i Ungdomshuset på Dortheavej – og nu altså også i Århus. På https://cryptoparty.org/ kan man læse mere om bevægelsens mål og se, hvor der tidligere har været afholdt cryptoparties.

Hvad er OSAA?
Open Space Aarhus er byens lokale hackerspace, det vil sige, et sted hvor folk kan mødes og arbejde med den teknologi, som de synes er sjovt. Stedet er helt selvorganiseret, er ikke afhængig af nogen form for ekstern støtte og fungerer ud fra det grundsynspunkt, at vi som mennesker gerne vil have indsigt i og indflydelse på (og ret til at rode med) den teknologi, der definerer vores hverdag. OSAA har i hele februar måned fået lov at arrangere et midlertidigt hackerspace i Hovedbibliotekets forhal, hvor man kan få en idé om, hvad der rodes med derude.

Kommentarer: