Et helt almindeligt syn
... en helt almindelig søndag eftermiddag: En skrællet scooter ligger henslængt mellem blokkene.
I naboblokken er cykelkælderen lige blevet genåbnet: De sidste mange måneder har den været låst af, fordi den ikke blev brugt til andet en opmagasinering af stjålne scootere og knallerter.
Straks efter åbningen er de stjålne køretøjer igen begyndt at hobe sig op, så den vil formentlig snart blive lukket igen, ikke mindst, fordi det er risikabelt for beboerne: For tre måneder siden udbrød der med få dages mellemrum brand i kælderen i to blokke, fordi der gik ild i en benzindunk under afprøvning af stjålne knallerter ...
I forvejen findes der i hele kvarteret ingen vaskerum, cykelrum eller andre kælderrum med låselige døre, der ikke enten er brudt op eller viser tydelige tegn på, at nogen har forsøgt det.
Århus' borgmester Louise Gade udtalte forleden til Politiken, at hun vil modvirke ghettodannelsen ved at gøre det "hipt" og checket at bo i "belastede" kvarterer som Bispehaven og Gellerup.
Så jeg ser frem til, at hun selv flytter ud i ghettoen; hvis ellers hun husker at låse sin dør eller sørger for at bo på en tilpas høj etage, skal hun såmænd nok få det godt.
Og så måske kommunerne skulle holde op med at anvise så mange familier i økonomisk og socialt håb- og udsigtsløse situationer til de samme steder.
Et fremskridt kunne det være, om "anvisningsretten" blev udvidet til ikke blot at omfatte det private udlejningsmarked, men også (som vi tidligere har foreslået) villakvarterer og andre "ejerghettoer"; og om det opsøgende arbejde gik over til at behandle de unge menneskers familie som en del af løsningen i stedet for som en del af problemet og derfor talte til dem på lige fod og på deres eget sprog, sådan som f.eks. "Fædregruppen" kunne gøre det.
Mere kontrol og strengere straffe gør det desværre ikke.