– fordi tiden kræver et MODSPIL

01. Apr 2007

Kvinder for Frihed - nu i JP

 

Mit indlæg fra forleden om Kvinder for Freds kampagne mod brug af tørklæder bliver i dag bragt som læserbrev i JP i en nydelig opsætning og en let forkortet udgave:
MISBRUG AF LÆGETITEL
DR. MED. Nina Hannover Bjarnason fra Kvinder For Freds bestyrelse misbruger sin lægetitel, når hun i JP 28/3 argumenterer for at forbyde tørklæder ud fra det argument, at »tildækningen fører til mangel på D-vitamin, som kan medføre blivende skader på knogler og tænder.«

Der er intet belæg for en sådan påstand. Den oftest citerede undersøgelse (Vitamin D status of Arab mothers and infants, Journal of Arab Neonatology 1, 2004) peger på kosten og for lidt frisk luft som årsager til D-vitaminmangel blandt arabiske kvinder - ikke på tørklædet.

Indiske og pakistanske indvandrere i Storbritannien har også undertiden problemer med D-vitaminmangel - ikke på grund af tørklæder, men fordi deres traditionelle kost er tilpasset et mere solrigt klima.

Løsningen er i begge tilfælde D-vitamintilskud eller mere sollys - tørklædet ses ikke at gøre den store forskel.

Bjarnason misbruger med andre ord sin lægetitel til at lægge en bestemt befolkningsgruppe for had. Det er ærligt talt en skændsel.


Og det er jo godt. Kvinder for Frihed er jo så åbenlyst en dækorganaisation - en forening, der giver sig ud for at være en feministisk bevægelse, men i virkeligheden kun er interesseret i kvinders rettigheder, for så vidt de kan bruges til at føre hetz mod muslimer og islam, idet de optræder patroniserende og ofte direkte undertrykkende overfor dé muslimske kvinder, hvis rettigheder skulle forestille at ligge dem på sinde.

Jeg synes, det er meget vigtigt at vise dem frem for, hvad de er: en dækorganisation for den "fremmeds-skeptiske" højrefløj.

En ting til, for nu at komme en enkelt, rent faglig, indvending i møde: Min henvisning til artiklen fra "Journal of the Forum of Arab Neonatology" er blevet kritiseret, fordi denne artikel faktisk påviser en sammenhæng mellem D-vitaminmangel og brug af slør, som i en arabisk sammenhæng må antages at betyde chador/jilbab (altså fuld tildækning) snarere end blot det tørklæde, Bjarnason henviser til.

Sagen er blot den, at artiklens anbefaling for at forebygge vitaminmangel er ca. en halv times sollys på ansigt og hænder, tre gange om ugen - en mængde, der på ingen måde er uforenelig med brug af tørklæde eller slør.

Bjarnason har altså stadig intet fagligt belæg for at udtale sig, som hun gør - og dét er stadig en skændsel.

Kommentarer: